Over Jennifer

Mijn naam is Jennifer Friskus, ik ben 37 jaar. Ik ben een gelukkig, positief, empathisch en vrolijk mens. Verloofd met Tijmen en dol op poes Stoffel. Tijdens mijn loopbaan als  leerkracht en intern begeleider (zorgcoördinator) in het basisonderwijs, ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in de persoonlijke ontwikkeling van mensen, klein en groot. Ik ben mezelf gaan bekwamen in coachen en begeleiden.

Het oplossingsgericht coachen zit in mijn natuur, het gaat als vanzelf. Ik kwam het tegen tijdens mijn leerkracht-zijn en herkende het als iets van mezelf. In alle jaren (inmiddels meer dan 16 jaar) die ik met kinderen, ouders en collega’s werk heb ik het kunnen oefenen, uitproberen en bijschaven. Het is mijn grote kracht geworden. 

Ik heb ervaren dat een oplossingsgerichte aanpak werkt en ben ervan overtuigd dat alle mensen, klein en groot, zelf hun oplossing in handen hebben. En dat ik ze door de juiste vragen te stellen kan ondersteunen en in beweging kan zetten. 

In 2017 kwam ik in aanraking met mindfulness, de training die ik heb gevolgd heeft veel voor mij veranderd. Mindfulness heeft mij de tools gegeven om tot rust te komen en prikkels te verwerken. Ik leef nu veel meer in balans, met aandacht en vanuit mijn hart. In mijn coachingssessies komen mindfulnessoefeningen, indien gepast en gewenst, aan bod.

Mocht je nog meer over me willen weten, kijk dan gerust op mijn LinkedIn pagina of op één van mijn andere social media kanalen.

 

Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen

-Jon Kabat-Zinn-

grondlegger van de Mindfulness Training (MBSR)

Na bijna 15 jaar in het buitenland hebben gewoond, verhuisden we terug naar Nederland met onze kinderen. Onze oudste zoon van 11 jaar maakte dit het meest bewust mee en had een extra steun en uitlaatklep nodig, die we als ouders niet goed konden bieden. De sessies met Jennifer waren ondersteunend en fijn voor onze zoon. Hij kreeg meer inzicht in zijn eigen gedrag, goede tips om met de veranderingen van nieuwe vriendjes, school en omgeving om te gaan. Na een paar sessies merkten we daadwerkelijk verschil in hoe onze zoon met bepaalde situaties omging. Deze skills gaven hem meer zelfvertrouwen.

Een grote verrassing voor ons als ouders was het inzicht, die Jennifer ons heeft gegeven in onze zoon. Er waren dingen bij die we zelf nooit zonder haar invalshoek hadden kunnen zien, maar toen we het eenmaal zagen was het super duidelijk. Met die inzichten hebben we delen van onze benadering en opvoeding van onze zoon kunnen verbeteren en veel frustraties weg kunnen halen. Die tips zijn priceless!! 

Mocht u het gevoel hebben dat uw kind een extra steun nodig heeft, of op zoek is naar zijn of haar pad, we raden Jennifer aan met ons hele hart!

 -Ouders van H.S.-

Ik heb Jennifer leren kennen als een rustig, duidelijk en bevlogen persoon met een krachtige uitstraling. Zij weet als geen ander mensen aan te voelen en van daaruit een passende ondersteuning te bieden.
Je voelt je op je gemak, je voelt je thuis bij haar. Dat heb ik met regelmaat geconstateerd in haar omgeving.
In haar begeleiding zoekt Jennifer naar een balans in autonomie en in de behoefte van aansturing om naar een doel toe te werken. Zij vindt op een natuurlijke wijze en in samenwerking uit wat er nodig is, dat is echt een gave!
“Jennifer coacht Jou” zal ik dan ook zeker aanbevelen aan kinderen, studenten, leerkrachten en ouders. 

Rianne Reek -Intern begeleider-

In het tweede jaar van mijn opleiding was Jennifer mijn stagebegeleidster. Jennifer is een rustig, zachtaardig, lief, maar ook krachtig mens. Ze biedt een luisterend oor, waardoor ik altijd de ruimte voelde mijn verhaal bij haar kwijt te kunnen. Samen kwamen we dan vaak tot ideeën of oplossingen die voor mij ook echt goed voelden. Jennifer gaat altijd uit van het positieve en zoomt hier vooral op in. Hierdoor heb ik me kunnen ontwikkelen en mijn zelfvertrouwen kunnen vergroten!

Mandy van Erp -Student Pedagogiek-